DESIGUALTATS ENTRE SEXES

Desigualtat entre sexes (discriminació sexual), aquest tipus de desigualtats no és només entre homes i dones, que també és molt important entre el nostre dia a dia, sinó també desigualtats a la comunitat LGBTIQ.

 Per començar parlarem de la desigualtat entre homes i dones, en l’àmbit econòmic els homes segueixen cobrant més que les dones per fer el mateix treball, tot i que ara s’està estabilitzant, és a dir, que ara les dones comencen a cobrar igual que els homes. També hi ha més violència de gènere, ja sigui física, psicològica (tant com per home i dona): a casa, per parelles controladores… També hi ha una major inseguretat en les noies a l’hora d’anar soles pel carrer, sigui a l’hora que sigui. 

A l’hora de la comunitat LGBTIQ, les persones les quals no estan d’acord amb aquesta comunitat es diuen persones homòfobes. L’homofòbia és el terme que s’ha destinat per descriure el rebuig, la por, el repudi, el prejudici o la discriminació cap a dones o homes que es reconeixen a si mateixos com homosexuals. Aquesta comunitat ha patit molt la societat antiga dels darrers anys, tot i que ara ja no veiem tanta homofòbia, encara existeix, normalment solen dirigir-se a la persona del col·lectiu LGBTIQ amb insults, de forma verbal, però hi ha arribat casos de violència física. Avui en dia hem de normalitzar que les dones puguin tenir els mateixos drets que els homes i també hem de normalitzar que l’amor és lliure, és a dir, tu pots estimar a qualsevol persona o et pots sentir identificat/ identificada amb el gènere que vulguis.